sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Koira ja uudenvuoden raketit

Kuva: Dela gärma detta inlägg så att så många som möjligt får reda på vår policy! =)
Kuva: facebook.com/ICAMaxiHaninge
Suomen Prismat, Citymarketit ja muut tavaratalot voisivat ottaa mallia Ruotsin Ica Maxeista, jotka eivät ole myyneet uudenvuoden raketteja lainkaan kolmena perättäisenä vuotena! Raketit ovat kyllä kauniita hetken taivaalla, mutta aiheuttavat niin turhaan tuskaa monelle eläimelle. Miten olisi vaikka rakettien sijaan paukut entistä parempaan ruokaan ja ulkotuliin uudenvuodenaattona?

Raketiton uudenvuodenaatto taitaa olla vielä vain haave, joten tässä ohjeita miten toimia raketteja pelkäävien koirien kanssa. Koirat reagoivat jokainen omalla tavallaan uudenvuoden rakettien paukkeeseen. Toiset menisivät seinistä läpi, kun taas toiset piiloutuvat sängyn alle. On myös niitä, jota haukkuvat raketeille vimmatusti. Kaikkein tärkeintä on, että me itse pysymme rauhallisena. Koiran rauhoittelu kääntyy helposti haitaksi, koska koira aistii, että nyt on todella jotakin pelottavaa käynnissä - ja alkaa pelätä entistä kovemmin. Kaikkein paras siis on, kun asiasta ei tee mitään numeroa. Pyydä myös mahdollisia kanssajuhlijoita pysymään rauhallisina ja antamaan koiran olla omissa oloissaan.

  • PYSY ITSE RAUHALLISENA.
  • Pyri käyttämään koira ulkona ennen kuin rakettien ampuminen alkaa eli ennen kl 18, joka on virallinen sallittu alkamisaika. Jos tiedät, että asuinalueellasi paukutellaan jo aikaisemmin niin aikaista koiran ulkona käyttämistä. Käytä koira seuraavan kerran ulkona yöllä, kun suurin osa paukuista on vaimennut. Huom. Varmista, että hihna on kunnolla kiinni, ettei koira pääse peloissaan karkaamaan.
  • Laita verhot kiinni ja taustalle musiikkia. Näin rakettien pauke jää edes vähän taustalle.
  • Jos koira pakenee sängyn alle tai piiloutuu jonnekin muualle niin anna sen olla piilopaikassaan. Kehota myös mahdollisia kanssajuhlijoita antamaan koiran olla rauhassa.
  • Jos koira tärisee pelosta ja kulkee edestakaisin levottomana niin ota koira vierellesi hihnassa. Jos koira tempoilee hihnassa niin vedä se rauhallisesti takaisin vierellesi ja pidä pannasta kiinni kunnes koira on rauhoittunut.
  • Jos koira haukkuu raketeille tauotta niin silloinkin koiran voi ottaa vierelle hihnaan rauhoittumaan. Haukkumista ei ole syytä kieltää, koska sekin vain vahvistaisi koiran raketteihin reagoimista.

Jos koirasi reagoi raketteihin jotenkin muuten kuin mitä olen listannut ohjeisiin, niin kysy ilman muuta lisävinkkejä. Autan mielelläni.
Rauhallista uudenvuodenaattoa!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti