lauantai 9. helmikuuta 2013

Toimivat & turvalliset koiratarvikkeet

Eläintarvikeliikkeistä löytyy koiratarvikkeita moneen makuun. Tässä kolme tarviketta, jotka itse laitan kärkeen:

Tavallinen nahkatalutin
Tavallisella hihnalla pystyy ohjaamaan koiraa huomattavasti paremmin kuin flexillä. Flexi koituu vain helposti vaaraksi. Se ei vältämättä kelaudu hyvin (tai ollenkaan), sitä ei pysty pitämään kädessä kuin yhdessä asennossa (nyrkki suljettuna) ja koirakin saattaa sotkeutua ties minne pitkän piuhan kanssa. Tavallisessa hihnassa koira on lähempänä omistajaa ja voi kokea olonsa siten turvallisemmaksi, koska ei ole vastaanottamassa vastaantulijoita yksin vaan omistaja kulkee turvana - laumanjohtajana - vierellä.

Esimerkiksi Jokkelta löytyy hyviä ja kestäviä nahkahihnoja. 

Koiraportti
Moni koira kärsii eroahdistuksesta ja koiraportilla voi kotiin tehdä koiralle pienemmän alueen, jossa koira on päivän ajan. Koirat kokevat olonsa turvallisemmaksi pienemmässä ja rauhallisessa tilassa, jossa on mieluiten myös ikkunverhot suljettuna. Koiralle ei ole viihdykettä katsella ikkunasta ulos. Ulkopuoliset häiriötekijät vain lisäävät koiran stressiä. Lisää eroahdistuksesta löytyy myös otsikon Eroon eroahdistuksesta alta.



Koiraportti on kätevä muutenkin arjessa. Meillä esimerkiksi koirat ovat tarpeen mukaan portin takana, jos lapsi leikkii lattialla. Tuntemattomien vieraiden kyläillessä, koirat ovat usein myös silloinkin turvallisesti portin takana. Niin, koirien ei välttämättä tarvitse olla koko ajan menossa mukana. Kirjoitinkin myös tästä kirjoituksessa Koira jouluhälinän keskellä.

Esimerkiksi Carlsonin metalliset portit ovat turvallisia ja kestäviä.

Tarvikelaukku harjoituksiin
Itsellenikin uutukainen tarvike on Hurtan vyötärölle kiinnitettävä Sprint-tarvikelaukku. Laukku on kerrassan kätevä koiran kanssa harjoituksia tehdessä. Itse olen aikaisemmin sullonut herkkupalat (kuivatut lampaanlihat...) takin taskuun. Tarvikelaukun taskusta herkut löytyy kätevästi ja palkkaus onnistuu nopeasti oikealla hetkellä. Sisällä harjoiteltaessa usein vaatteissa ei ole edes taskua palkkioille, joten laukku vapauttaa kätevästi kädet - ja koiran ei ole edes mahdollista koko ajan hamuta "nakkikättä" :)! Suosin aina paaaaljon harjoituksia - ja luottamuksen luomista koiraan - turvallisissa ympyröissä kotona sisällä ja laajentamaan harjoituksia ulkomaailman vastan sitten, kun sekä koira että omistaja ovat "HAPPY & IN CONTROL!". Jos haluat tietää mitä tämä tarkoittaa, niin avaan seuraavassa kirjoituksessa lisää.

Mukavaa viikonloppua! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti