lauantai 27. huhtikuuta 2013

Empun turkki on pehmeä ja Roosan "mummupylly" palannut!


Ihanaa aurinko paistaa - mars koirien kanssa ulos! Järjestän koirille puuhasteltavaa ja täytän jo kertaalleen syödyt putkiluut Murren Murkinan kanakasvismixillä. Koirille riittää siinä hetkeksi puuhaa, kun järsivät luita tuolla auringonpaisteessa. 

Täytyy kyllä todeta, että koirien kakkarytmit menivät sekaisin, kun nuo mixit olivat hetkellisesti omista varastoista loppuneet. Ja miten paljon koirat joivatkaan vettä! Meillä on todettu, että oikealla ruokavaliolla on merkitystä ja mitkä tahansa barf-ruuat eivät sovi. Emppu varsinkin voi niiin hyvin, kun oikea murkina on löytynyt. Aikaisemmin Empun karva varisi kun neulat vanhasta joulukuusesta. Luulin ensin, että sen turkki on vain erilainen kuin Roosalla. Oikean ruuan löydyttyä turkki on muuttunut samanlaiseksi pehmeäksi ja silkkimäiseksi kuin Roosalla. Ja ne korvatulehdukset ovat jääneet pois. Eläinlääkäri totesi tarkitusreissulla, että Elmon korvat ovat niin puhtaat, ettei edes vaikkua löydy.

Roosan kanssa olimme puolestaan hetken huolissamme, kun sille ei ruoka tarttunut. Nyt on tullut takaisin sama söpö pyöreys, jota kutsumme myös "mummupyllyksi". Tähän tepsi Roosalla Murren multimix-ateriat. Pienen lapsen äitinä tykkään, että aterioissa on valmiina kaikki tarvittava koirille. Lisäilemme vain välillä ruuan sekaan öljyjä ja pidämme huolta vaihtelusta, jotta koirat saavat mahdollisimman monipuolisesti eri eläimiä ja myös niiden sisäelimiä. Emppu tosin jätti maksafileen syömättä. Sille maistuu parhaiten kanakasvismixit :)!




Mutta siis nyt Roosan &  Empun kanssa touhuamaan :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti